MOBAS

[ivcs]
Type: article
Parent page: Spill
[/ivcs]

MOBA er en betegnelse for Multiplayer Online Battle Arena, og er en av de aller mest populære spilltypene man finner på nettet i disse dager. Selv om denne sjangeren av spill har blitt skygget over av spilltypen ‘Battle Royale’, så er det fremdeles en sterk fanbase bak MOBAs.

Her er det vanligvis lag på 5 mot 5 som kriger på et lite område. Det er vanligvis 3 stier som ledes mot hver av lagenes hovedbase, og formålet er å bli sterke nok som et lag før man prøver å komme seg inn i, og ødelegge basen til motstanderne. Det er selvsagt mange forskjellige typer spill som kjører denne typen, men mange er enige om at det er to som virkelig er de aller beste.

Dota 2

Etterkommeren til Dota, som var et ‘custom map’ (en bane spillerne selv kunne lage) i Blizzard sitt prisvinnende strategispill Warcraft III. Det var utrolig populært da det først kom ut der, og har fortsatt sin popularitet helt til Valve, de som eier spillnettverket Steam, kjøpte rettighetene og lagde Dota 2. Dette spillet har flere millioner kroner i utbetaling i turneringer, noe som gjør det til det best betalte MOBA spillet.

League of Legends

League of Legends, eller LOL som man kaller det, er et MOBA som ble skapt av noen av de som var med på å lage Dota til Warcraft III. Teamet bak Dota hadde forskjellige visjoner, og da Valve kjøpte rettighetene bestemte noen av de seg for å lage sitt eget utviklerfirma som skulle gjøre MOBA på sin måte. Dette spillet er utrolig populært i Asia, og har helt greie utbetalinger i turneringene sine.

Heroes of Newerth

Dette ble også skapt av 1 eller 2 som var med på å skape Dota, men er nå i moderne tid ikke like populært som disse andre MOBA spillene.

Spiller du noen av disse spillene?