Slik finner du inspirasjonen til å trene igjen

Å vedlikeholde gode rutiner er ikke alltid like enkelt. Når den hektiske hverdagen tar overhånd, kan det vært vanskelig å finne tid i timeplanen til treningsøkter og det kan være vanskelig å holde motivasjonen oppe. Heldigvis finnes det mange gode hjelpemidler det ute som kan gjøre treningen både morsommere og enklere.

Enten du trener på treningssenter eller hjemme er det viktig at man setter seg realistiske mål slik at motivasjonen ikke forsvinner. Sett av tid og bestem deg for når du skal trene. På den måten er det lettere å nå målene.

Gode rutiner og oppnåelige mål

For at rutinene skal bli gode er det viktig at du lager tid i timeplanen din til et treningsprogram. Hvis du bestemmer deg for faste tider og faste dager er det lettere å gjøre treningsprogrammet til en vane. Det blir en fast begivenhet på faste tider og du vil raskt merke at det blir mindre hardt å komme i gang for hver dag som går. Etter hvert blir det enklere å legge bort jobb, kalkulator og mobil for å starte på dagens økt.

Det er veldig viktig at målene du setter deg ikke er for harde. Det er lett å miste motivasjon og selvbilde om målene er for harde. Sett deg heller lavere mål som du når lettere og så kan du heller endre målene mens tiden går. Om du orker og klarer kan du selvfølgelig pushe deg selv, men pass på at det ikke går for langt. Trening skal tross alt være gøy.  

Finn metoden som fungerer for deg

Finn treningsformen som passer for deg. Det er ikke slik at det samme funker for alle. Er det lenge siden du har trent er det en god ide å starte med noe du synes er gøy. Du kan prøve å hoppe hoppetau til en god serie på TV eller gå en lengre tur med en god podcast på øret. Kanskje har du god rytmesans? Da kan afrikansk step eller kanskje Zumba være noe for deg. Har du ikke medlemskap på et treningssenter er dette kategorier du enkelt kan finne på for eksempel YouTube.

Uansett hva du ender opp med å gjøre er det viktig at du gjør dette for deg selv og for din egen helse, ikke for noen andre. Finn motivasjon i noe du synes er gøy og som du føler hjelper deg å nå dine egne mål. Merk at du får bedre søvnkvalitet, fokuserer lettere og generelt er mer energisk i hverdagen.