EA Sports

[ivcs]
Type: article
Parent page: Spill-leverandørene og deres spill
[/ivcs]

EA Sports er en del av Electronic Arts Inc., som er et av verdens ledende selskap innen virtuelle spill. De produserer og leverer spill for ulike konsoller, mobiltelefoner og datamaskiner. Over 300 millioner mennesker verden over benytter seg av EA sine spilltjenester.

EA Sports har vært aktiv som spillutvikler siden 1991. Populariteten til spillene deres skyldes blant annet at de kombinerer to av verdens mest populære fritidssysler: idrett og gaming. EA Sports har ingen spesielle bånd knyttet til noen særskilte spillkonsoller. Dette betyr at alle spillene de produserer gis ut til de bestselgende, iblant lenge etter at de fleste andre konsoller lar være.

Ta for eksempel FIFA 98 og NHL 98. Disse spillene, blant andre, ble lanserte for Sega Genesis og Super NES gjennom året 1997. PlayStation lanserte på samme vis FIFA 2005 i 2004.

FIFA Football

En av EA Sports mest populære spillserier, er FIFA Football. Spillet debuterte i 1993 og gis ut årlig. I debutåret var FIFA Football kjent som den aller første spillserien som var offisielt lisensiert av FIFA. Likevel brukte ikke denne tidligere versjonen av spillet noen spillernavn fra virkeligheten.

Dette gjør derimot de nye spillene. De inkluderer de største eliteseriene og de beste lagene i verden, inkludert Premier League. Serie A og Major League Soccer. EA har som nevnt lisens til å bruke klubbenes ekte navn, samt navnene på spillerne, i motsetning til andre utviklere som gir ut fotballspill. FIFA football har vært svært populært blant nordmenn siden 90-tallet, og spilles mest av gutter og menn mellom 9 og 40 år. Tippeligaen har i mange år vært representert i spillet.

Siden 1993 har FIFA Football, eller FIFA Soccer som det også kalles, vært en av de mest vellykkede spillseriene EA Sports har kommet ut med. Dette til tross for at da spillet kom ut, møtte det konkurranse fra andre allerede eksisterende fotballspill.