Rockstar er en virkelig rockestjerne

[ivcs]
Type: article
Parent page: Spill-leverandørene og deres spill
[/ivcs]

Den beste spillutvikleren

Det er få spillutviklere som har hatt en så stor innvirkning på bransjen som Rockstar. Selskapet ble opprettet i New York i Desember i 1998, og det var kanskje den beste julegaven vi kunne fått det året. Selskapet som ble en gren ut av Take-Two Interactive hadde den gang ingen anelse om hvor store de skulle bli. Bare ved utgivelsen av det første GTA spillet skulle de nærmest utkonkurrere sin egen pappa. Det var nettopp denne serien som skulle bli deres aller største kjennetegn. På starten av 2000-tallet hadde også Rockstar stor suksess med Midnight Club, men de skulle utvikle seg langt utenfor denne komfortsonen og inn i klubben med de aller beste midt i dagslyset.

Historien om GTA

GTA er uten tvil den største suksessen. Fra GTA 3, til San Andreas, til både IV og V, så har fansen elsket denne serien. Hvert eneste spill har vært en bestselger, og hver eneste gang har Rockstar sin aksje skutt i været. Det at fansen har elsket og kjøpt spillet i hopetall har også ført til en god del innførsel av kapital, som enkelt og greit betyr bedre spill neste gang, fordi Rockstar investerer mye av sine inntekter i utviklingen. Det er slik GTA-serien i stor grad utviklet seg over årene.

Kjent for suksesser

Andre kjente spill fra Rockstar er LA Noire, og ikke minst Red Dead serien. Red Dead slapp akkurat sitt andre spill, og det ble en braksuksess. Igjen skjøt aksjen til Rockstar rett i været. God markedsføring bidro til ekstreme salg, og igjen var det Rockstar som var en stjerne på stjernehimmelen. De har virkelig tatt tak i markedet og levert gang på gang, og derfor er de en av de aller mest interessante spillutviklerne der ute. Hvem vet hva den neste suksessen de skaper vil være?