Nintendo – Tidenes mest suksessfulle?

[ivcs]
Type: article
Parent page: Leverandørene av spill
[/ivcs]

Fra drosjer og hotell til videospill

Nintendo ble stiftet i 1889 som et firma som solgte spillekort. Dette er en ganske annerledes atmosfære enn firmaet ser i dag. Opp gjennom årene skulle de prøve seg i mange forskjellige bransjer. Alt fra drosjer til hotelnæringen ble prøvd ut før Nintendo på 1970-tallet landet på videospill. Siden den gang har Nintendo utviklet seg til å bli en gigant, og de er i dag Japans tredje største firma, en helt utrolig plassering tatt i betraktning. For nordmenn er nok Nintendo aller mest kjent for spillkonsoller og videospill, men utenfor våre landegrenser, og da spesielt i Japan, opererer de også med andre elektronikkprodukter. Allikevel har det alltid vært gaming som har vært deres hovedfokus siden suksessen startet på 70-tallet.

Hit etter hit

Opp gjennom årene har Nintendo levert mye gøy. Listen kunne gått i evigheter, men det er nok spill som Super Mario og Pokemon de fleste sitter igjen med. Super Mario ble en hit nærmest over kvelden, og det er i dag en karakter de aller fleste kjenner til. Deres 2D-spill ble viden kjent for sin spesielle stil, en stil mange andre adopterte. Pokemon skulle bli en minst like stor suksess, og selv til den dag i dag spiller folk begge spill. Enten det er de gamle versjonene eller nyere, så elsker vi Nintendo sine spill.

Nostalgi på kryss av alder

Noe som er helt unikt med Nintendo er måten de har holdt seg i markedet. Kun kreative krefter og en vilje til å være et hestehode foran i markedet har tillatt dette. Der vi i mange andre områder ikke kan relatere til en eneste produsent, så kan vi gamere, tross forskjell i alder, alle se tilbake på barndomsminner med Nintendo. Denne produsenten har ufattelige 129 år på bakbeina, og fortsetter de sånn blir det mange flere fremover!