Lær mer om skip

Når man har en interesse for skip, er det kanskje fordi man enten har vokst opp ved havet, har familie som jobber i industrien, eller kanskje bare er grunnleggende imponert over de ville tingene det krever å designe og bygge et skip. Og skip er en interesse mange har, enten det er fra et personlig eller profesjonelt standpunkt, og derfor finnes det masse spennende dokumentarer og bøker som handler om skip.

Og det er ikke bare for å lære, at det er greit å kunne noe om skip, for man kan også bruke den kunnskapen man tilegner seg, til å bli skikkelig god i skip kryssord for eksempel. For hvis man elsker kryssord, er det ikke akkurat vanskelig å forestille seg hvorfor det å løse kryssord med fokus på akkurat det, er noe man har lyst til å lære mer om. Det å lære mer om skip, kan derfor også brukes til å bli bedre til kryssord, og det er det mange som gjerne vil bli.

Ingen uproblematisk historie

Når man tenker på skip, tenker man kanskje primært på de utrolige fordelene det gir oss. De knytter verden sammen i form av å fungere som en av de beste formene for transport vi har mellom forskjellige verdensdeler, og gir oss mulighet til å dra på cruise og mange andre ting, men det er noen berømte skip som har gått ned under litt ekstra skumle omstendigheter.

De to mest kjente er kanskje Scandinavian Star, som var et skip som gikk mellom Danmark og Norge, og Titanic, som for første gang skulle seile fra Southampton i England til New York. Det er ikke så mange sammenligninger man kan gjøre mellom de to, bortsett fra at begge historier er tragiske og har etterlatt seg mange døde, men historiene om at man ikke kan stole på disse store skipene, er noe som for mange ble en følelse av realitet.

Hvis man er interessert i skip, er disse historiene helt klart noen som kan være spennende å dykke ned i og det finnes masse materiale, både i form av bøker og dokumentarer hvis det er noe man ønsker å se nærmere på. Det er alltid gøy å lære mer om de tingene man liker, og den kunnskapen man lærer der, kan man hundre prosent også komme til å få nytte av når man løser kryssord også, det er det ingen tvil om.