Roblox er spilluniverset som tar Norge med storm!

Det finnes nok få Norske småbarnsfamilier som ikke har erfaring med, eller har hørt om Roblox. Det fascinerende universet som gjør det mulig å skape sine egne spill og spille andre spill. Dette er, for å si det mildt – et univers som stimulerer og aktiverer kreative egenskaper og sosiale ferdigheter!

Hva er Roblox?

Roblox er en spill app som gir alle sine brukere tilgang til et stort utvalg spill, utforming og utvikling av spill og chatting og sosiale diskusjoner. På sett og vis kan man gjerne si at det er det ‘’ultimate virtuelle universet’’ som kombinerer alle de ulike formene for sosial interaksjon på den absolutt beste måten!

I likhet med andre former for spill, kan du både tjene og bruke penger inne i spilluniverset. Hos Roblox må du derimot være over 13 år for å bytte ut virtuelle Roblox penger til ekte penger ved å knytte en paypal konto til brukeren din. Dette fører dermed til at unge spillere må snakke med foresatte før de har mulighet til å bruke ekte midler på spillet. Roblox kan derfor sies å være både brukervennlig og barnevennlig.

Slik vokste Roblox seg stort

Roblox ble aller først lansert i 2006. Selv om appen er noen år eldre enn andre sosiale medier slik som Instagram og Snapchat, tok det derimot litt lengre tid før Roblox klarte å etablere seg som et globalt spillunivers. Faktisk opplevde Roblox sin største høyde under Corona pandemien, da steg nemlig bruker statistikken med hele 40 prosent! I dag viser statistikk at mer enn 52 millioner unike spillere bruker Roblox hver dag.

Hvem er den største brukergruppen hos Roblox?

Roblox er svært populært spredt utover flere ulike land og nasjonaliteter. Tradisjonelt sett har den største brukergruppen finnes i Canada og USA, men i nyere tid har derimot Europeiske spillere kommet mer på banen, og i fjor overtok Europa ledelsen. Samtidig er også Asia kommet på banen, og har i dag flere spillere enn USA og Canada til sammen! Mens Roblox i Norge og flere andre land tradisjonelt har vært et spillunivers for barn majoriteten av spillerne har vært gutter fra 9-12 år, har nyere trender ført til at Roblox nå også har fått en eldre demografi med spillere opp til 24 år.

Er Roblox gratis?

Roblox er, i likhet med f.eks. kortspill et gratis spill hvor selve spillapplikasjonen er helt kostnadsfritt å laste ned og spille på. Spillere kan derimot velge å bruke penger på å kjøpe oppdateringer og skaffe nye klær og tilbehør for sin spiller. Dine virtuelle penger kan enten kjøpes med ekte penger, eller vinnes og byttes inne i den virtuelle verden.

Det mest populære spillet i Roblox

Med sine 40 millioner unike spill er det ikke alltid like lett å holde oversikt over hva slags Roblox spill som er det mest populære. Men for øyeblikket ser man derimot at spillet ‘’Adopt Me’’ ligger høyest på alle listene med over 29 billioner besøkende. Dette virtuelle rollespillet gjør det mulig å adoptere og oppdra dyr og kjæledyr, dekorere hjem og snakke med venner. Denne spillmodellen som blander virtuell virkelighet med sosiale medier har mildt sagt vist seg å være en slagkraftig modell, og i fremtiden er vi nok garantert til å mange flere applikasjoner som ligner på Roblox.